Reporterskola

PT: Vår fantastiska Linda

Linda

Linda är rektor på Pitholmsskolan.

 

Linda är rektor på Pitholmsskolan. Hon kan spela väldigt många instrument och svarar varje dag på många olika mejl.

 

Vad gör du på fritiden?

 

– Jag gillar att vara ute och gå och när jag är ute och går lyssnar jag på musik och ljudböcker. Eftersom jag varit musiklärare så kan jag spela väldigt många instrument. Och självklart gillar jag också att vara med min familj.

 

Hur länge har du jobbat här?

 

– Jag har jobbat som rektor på den här skolan sen 2020. Innan det var jag rektor på en annan skola.

 

Vad har du för utbildning?

 

– Först gick jag en lärarutbildning och sedan var jag lärare i 22 år. Efter det gick jag en rektorsutbildning under tre år.

 

Vad har du jobbat med innan?

 

 – Jag har varit lärare och i ett år var jag biträdande rektor.

 

Hur känns det att jobba som rektor?

 

– Det är roligt att kunna påverka så att ni elever får den utbildning ni behöver för att bli redo för högstadiet och gymnasiet.

 

Vilka tider jobbar du?

 

– Jag jobbar mellan  8-17 varje dag.

 

Vad gör du när du jobbar?

 

– Jag har ansvar för väldigt många pedagogiska arbeten, alltså jag är mentor för alla lärare. Jag har även hand om ekonomin det är väldigt mycket pengar som vi ska använda på bästa sätt. Jag vill att alla ska ha en bra arbetsmiljö till exempel om något går sönder så ser jag till att de lagas. Jag bestämmer också lärarnas arbetstider och scheman.

 

Vad gör du varje dag på jobbet?

 

– Jag ser till så att det finns lärare på varje lektion, det gör jag varje morgon. Jag har samtal med lärarna, det kan vara alla möjliga olika frågor de har. Jag har alltid massa mejl att svara på så det gör jag också varje dag. Och sedan äter jag alltid lunch med eleverna. Jag brukar även försöka hinna med att ta en sväng förbi alla klasser för att säga hej och kolla hur allt går.

 

Vilken är din favoritmat?

 

– Jag gillar lax i alla olika former, till exempel grillad lax och laxsoppa. Men sedan gillar jag även nästan all grillad mat.

 

Gillar du skolmaten?

 

– Ja det gör jag men jag är inte så förtjust i alla rätter. Men jag gillar den goda salladen och att det finns väldigt många olika sallader.

 

Text: Melissa Markström, Astrid Åkerlund, Anna-Lotta Lundgren, 6b, Pitholmsskolan, Piteå
Foto: Astrid Åkerlund