Reporterskola

Sörmland: Drömmen som blev verklighet

Drömmen som blev sann – Mohammad vann bästa reportage i Sörmland

 

Den 7 maj 2017 hade Belend Mohammad för första gången spelat för sitt första fotbollslag i Sverige. Det var en efterlängtat dröm som gick i uppfyllelse.

 

Belend Mohammad hade drömt och önskat att få bli en av de bästa fotbollsspelarna i hela världen, men läget var inte tillåtet för han levde i eländet i Syrien. Det enda viktiga var familjen som han var rädd om. Drömmen om att bli fotbollsspelare fick han lägga åt sidan.

 

Efter flykten till Sverige, i Eskilstuna började han tänka på hur han ska gå tillväga för att jaga sin dröm som fotbollsproffs. Efter fyra månader flyttade han från Fröslunda till Torshälla. I det första samtalet som han hade med sin lärare Pernilla frågade han om hur man kom i kontakt med ett fotbollslag.

 

Läraren visade vägen för honom. Det blev en början på allting.

 

Belend kontaktade Torshälla-Nyby IS och fick börja direkt, dagen efter.

 

– Jobbigt, stressigt och ofokuserat var det. Men efter flera månader som var fulla av träningar blev jag så bra så möjligt i mitt fotbollslag, berättar Belend glatt.

 

När han blev varm i kläderna ville han utveckla sig ytterligare och bestämde sig för att flytta till ett annat lag där han kunde utvidga sina färdigheter. Efter tre år flyttade han vidare till AFC laget, dels för att få chansen att åka utomlands och spela och dels för att träna hårdare för att bli ännu bättre.

 

Stegen till att bli fotbollsproffs kommer närmare och närmare för Belend Mohammad eftersom han är så ivrig.

 

 

Text: Mohammad Elthol, klass 6F Edvardslundsskolan, Torshälla