Veckans boktips: Totalvägra av Johan Rundberg

Boktips: Totalvägra

Leo älskar att spela gitarr i sitt och bästisen Kryckans band. Hon väntar på att sexan ska ta slut så att sommaren och livet kan börja. Nu ska de vara med på musikkollot och ha hur kul som helst. Men bara Kryckan får vara med på kollot. Kryckan tänker vara med fastän Leo inte kommit in. Sen vill hon dessutom sluta med bandet. Hur blir det nu med sommarlovet?

Pappa vill att Leo ska sommarjobba på idrottsplatsen men Leo vill ju bara spela. Mormor Jackie är den enda som förstår. Hon var punkdrottning som ung och vet precis hur viktigt det är med musiken. Men har inte mormor börjat bete sig lite annorlunda?


Totalvägra är en jättefin bok om musik, vänskap och familj och passar dig från cirka 10 år.


Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek