Sverige förlorade mot Tjeckien i JVM

Tjeckien möter USA i bronsmatchen. Foto: Montage/Pixabay.

Under onsdagen spelade Sveriges herrar mot Tjeckien i Junior-VM i ishockey. Matchen gick till förlängning då Tjeckien gjorde det avgörande målet.

Sveriges juniorlandslag i hockey brukar kallas för Juniorkronorna. Det är ett landslag där spelarna är yngre än i det vanliga landslaget.

Sverige gjorde första målet i matchen. I den andra perioden sköt backen Ludvig Jansson in 1–0. När det var mindre än en minut kvar av matchen gjorde Tjeckiens spelare David Jiříček 1–1. Då gick matchen vidare till förlängning.

Om ingen hade gjort något mål i förlängningen hade matchen gått vidare till straffar. Men när förlängningen nästan var slut fick Jiří Kulich in den avgörande pucken i mål.

– Tråkigt, det var nära. Jag tycker vi gör vår bästa match i turneringen. Jag lider med grabbarna. Det känns snöpligt med det som händer på slutet, säger förbundskapten Magnus Hävelid till SVT.

Tjeckien möter Kanada i finalen natten mot fredag. Sverige möter USA i bronsmatchen på torsdag kväll.

Just nu pågår junior-VM i ishockey för herrar.