Sverige är världsmästare i hästhoppning

Henrik von Eckermann vann två VM-guld. Bilden är tagen från en annan tävling. Foto: Shutterstock.

Sverige blev världsmästare i hästhoppnings-VM, både som lag och som enskild ryttare. Sverige tog ett VM-guld för hoppning i lag och Henrik von Eckermann blev den första svensken att vinna guld i den individuella finalen.


Förra veckan var det VM i hästhoppning i den danska staden Herning. Det gick väldigt bra för Sverige.


Först vann Sverige guld i laghoppning. Då är det fyra ryttare som tävlar tillsammans. I det svenska laget tävlade Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Jens Fredricson och Peder Fredricson tillsammans. Det var första gången som Sverige vann ett VM-guld i hoppning.Henrik von Eckermann var den första svensken att vinna guldmedalj i den individuella finalen. Då är det bara en ryttare som tävlar. Han vann tillsammans med sin häst King Edward.

– Min häst är verkligen värd det här guldet. Han är världens bästa häst. Jag ville verkligen rida bra där inne för att göra honom rättvisa. Jag hade haft svårt att smälta om jag hade ridit dåligt, säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande.

Förra veckan var det VM i hästhoppning
i den danska staden Herning.
Det gick väldigt bra för Sverige.

 

Först vann Sverige guld i laghoppning.
Då är det fyra ryttare som tävlar tillsammans.
De fyra ryttarna som tävlade för Sverige var:
Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson,
Jens Fredricson och Peder Fredricson.

 

Det var första gången
som Sverige vann ett VM-guld i hoppning.

 

Sen vann Sverige ett till guld
i individuell hoppning.
Då är det bara en ryttare som tävlar.
Det var Henrik von Eckermann
och hans häst King Edward
som vann guldet för Sverige.