Redaktion

Maria Mcshane

Lärare, läromedelsförfattare och lärarfortbildare, som brinner för läs- och språkutvecklingsfrågor. Hennes huvudämne är svenska som andraspråk och hon har 25 års lärar- och pedagogisk erfarenhet att arbeta med ungdomar och vuxna.

Maria ser ständigt nya behov och har nu sammanställt en redaktion som vill arbeta för att barnen ska få ett eget nyhetsmaterial.

Anna Hultberg

Anna är journalist och reporter på MiniBladet. Tillsammans med Magnus arbetar hon med Reporterskolan och utbildar barn till Minireportrar.

Magnus Erlandsson

Magnus är journalist och reporter på MiniBladet. Tillsammans med Anna är han ansvarig för MiniBladets lokala material och Minireportrarna.

Jennie Lindholm

 

Jennie Lindholm är Minibladets redaktionschef. Därmed är Jennie spindeln i nätet och har ett övergripande ansvar för redaktionen.

Jennie är journalist, layoutare och formgivare och har arbetat på ett flertal skånska dagstidningar och magasin. 2015 var hon med och startade Sveriges första kvinnohistoriska tidskrift, Historiskan.

Elias Annby

Elias är examinerad språkkonsult i svenska. Han arbetar med språket för att göra det tydligt och lättläst. Texterna på MiniBladet ska vara informativa och inspirera till mer läsning enligt Elias. Vid sidan av MiniBladet läser Elias en master i svenska.

Mats Hemberg

Utbildad mellanstadielärare. Mats har arbetat som lärarutbildare vid Göteborgs universitet samt som konsulent för Tidningen i Skolan/Mediekompass på Göteborgs-Posten.  Projektledare och ansvarig för Presstationen.

Johan Stenström

Utvecklare som driver webb-byrån Follow me Darling. Genom åren har jag jobbat på reklambyrå, Framfab, IKEA IT och webbyråer och byggt lösningar till många av Sveriges största företag.

Sara Nielsen

Sara Nielsen är sedan 30 år tillbaka lärare för åk 1 – 5 och det är Sara och hennes elever som har testat materialet och vet att det fungerar. Samarbetet med Minibladet startade då hennes klass under ett år hade en tidningsredaktion i klassrummet på Backaskolan i Malmö.