PT: Strömnäs skola tvingas stänga

Carina Stridsman Fjellström

Strömnäs skola tvingas stänga eftersom frånvaron bland lärarna är hög. Skolans rektor Carina Stridsman Fjellström kommer att göra en plan för hur förlorad undervisning under stängningen ska tas igen. (Arkivbild) Foto: Jenny Lindhammar/PT

 

För många lärare är sjuka. Nu stänger Strömnäs skola.

 

Från torsdag 19 november till tisdag 24 november är Strömnäs skola stängd. Kommunen beslutade sig för att stänga skolan eftersom många lärare är sjuka. Eftersom många lärare är sjuka fungerar inte undervisningen som den ska.

 

– Det är naturligtvis tråkigt att vi måste stänga skolan och vi förstår att det kan bli besvärligt för vårdnadshavarna. Men när frånvaron är hög blir det svårt att bedriva undervisningen på ett bra sätt. Vi har därför i samråd med smittskyddsläkaren beslutat att tillfälligt stänga skolan, säger Malin Westling som är skolchef i Piteå kommun.

 

Föräldrar som arbetar med viktiga samhällsfunktioner kan trots stängningen få hjälp med passning av sina barn. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som bestämmer vilka arbeten som är viktiga för att samhället ska fungera.  

 

Skolans rektor Carina Stridsman Fjellström måste nu fundera över hur eleverna ska få den undervisningstid de har rätt till.

 

– Hur vi gör beror på hur länge vi måste ha stängt. Blir det bara till och med tisdag kan vi förlänga varje skoldag några minuter tills vi tagit igen den förlorade tiden.

 

Om stängningen visar sig bli längre kan det hända att eleverna kommer att få kortare lov. Elevernas lov kan bli kortare för att de ska få chans att ta igen undervisning som de har missat.

Strömnäs skola är skola i Piteå kommun.
Nu har de bestämt sig för att stänga skolan.
Det beror på att för många lärare
har blivit sjuka och inte kan arbeta.

 

Hur länge skolan kommer vara stängd
är ännu inte helt säkert.
Det beror ju på när lärarna blir friska igen.

 

Eleverna på skolan kommer att missa
många lektioner.
Men de ska de få ta igen.

 

Antingen kommer eleverna få gå
lite längre om dagarna när skolan öppnar igen.
Eller så kommer de få lite kortare lov.
På så vis kommer de inte missa
något viktigt skolarbete.