Reporterskola

BLT - Sydöstran: Innan skrällen: Milos har makten

Nästa söndag avgörs det om Piteå håller sig kvar i damallsvenskan.

Träningsmatcherna inför premiären i allsvenskan är igång och nykomlingarna Mjällby AIF är redo. Men en person fattas. När spänningen var på topp och Milos Milojevic fortfarande styrde laget mot den efterlängtade platsen i allsvenskan träffade reportrar från Korpadalsskolan den hyllade tränaren.  

Det är hösten 2019. Solen skiner över en grön gräsmatta, spänningen ligger i luften, ljudnivån är hög och skratten och fotbollarna flyger genom luften. Förväntningarna är höga på att Mjällby AIF ska ta ytterligare en seger och därmed komma ett steg närmare allsvenskan. 

En av huvudpersonerna i detta äventyr är Milos Milojevic, tränare för Mjällbys A-lag sedan juni 2018. Efter träningen träffar reportrarna från Korpadalsskolan Milos och han berättar att laget tränar vanligtvis fem gånger i veckan men för tillfället har de två träningar per dag.

Att vara fotbollstränare på elitnivå kan vara ett väldigt utsatt yrke men samtidigt roligt och intressant. Vissa tränare får sparken när det har gått dåligt för laget. Men för Milos och Mjällby AIF går det bra och snart kanske de får spela i allsvenskan.

Milos säger att han har drömt om att bli tränare sedan han var 16 år gammal. Innan Milos blev tränare var han gympalärare på Island. Milos har tidigare spelat på proffsnivå i Serbien och på Island innan han kom till Sverige och blev tränare för Mjällbys A-lag.

Milos säger att det är tufft att vara fotbollstränare men han tycker att det är det bästa jobbet och att han helst inte vill sluta.

Text: Rrezar och Svante, 5, Korpadalsskolan, Karlshamn