PT: Älvsbybor i populärt tv-program 

Sarah, Livia, Jonatan och Olyver

Sarah med dottern Livia, maken Jonatan och sonen Olyver kommer att titta på veckans alla avsnitt. Programmet Halvåtta hos mig sänds på TV4. Foto: Maria Johansson/PT

 

För ett år sedan tackade gymnasieläraren Sarah Grimm från Korsträsk ja till programmet Halv åtta hos mig. I veckan lagar hon mat i tv.

 

Den 13 december 2019 ringde det i Sarah Grimms telefon. En person från tv-programmet Halv åtta hos mig frågade om Sarah Grimm ville provfilma. 

 

Att provfilma betyder att en person filmas på prov. De som jobbar med till exempel tv-programmet eller filmen tittar sedan på filmen och bestämmer om personen passar för uppdraget.

 

Flera personer fick provfilma. Fyra deltagare valdes ut. Förutom Sara deltar Leif Viklund, skoteress och motorentusiast från Älvsbyn, Matilda Eklund ägare av Älvåkragrillen och Mikael Aira från Granträsk. 

 

– Vi lärde känna varandra direkt och vi har vi verkligen haft kul tillsammans, säger Sarah Grimm.

 

Ett av hennes stora intressen är att laga mat och hon gillar att experimentera med nya smaker. I dag ångrar hon inte en sekund att hon tackade ja till att medverka.

 

Hon är mest nervös för hur programmet har klippts ihop. 

 

– Man vet ju inte riktigt hur de har gjort, så det blir spännande att se. Mitt avsnitt är det sista och det kommer att visas på torsdag kväll. Då kommer hela familjen att sitta bänkade framför tv:n, säger Sarah Grimm.