Britney Spears är fri

En demonstration för Britney Spears

Demonstranter visar stöd för Britney Spears i Los Angeles. Foto: Shutterstock.

Nu kan popstjärnan Britney Spears bestämma över sitt eget liv.
Britney Spears karriär började som barn. När hon var elva år var hon med i ett tv-program som hette Mickey Mouse Club. I samma program var också popstjärnorna Christina Aguliera och Justin Timberlake med.När Britney Spears var 16 år släppte hon sin första singel. Låten …Baby one more time blev en hit och Britney Spears blev väldigt känd. I dag är hon en av de artister som sålt mest i hela världen. Men Britney Spears historia är inte bara solsken. Hon har varit psykiskt sjuk. Under en period mådde hon så dåligt att hon inte kunde ta hand om sig själv.När Britney Spears var 26 blev hennes pappa hennes förmyndare. Det betyder att han bestämde över hennes liv, trots att hon var vuxen. Pappan bestämde över Britney Spears pengar och karriär.Pappan har kontrollerat Britney Spears i 13 år. Enligt Britney Spears själv har hon inte fått skaffa fler barn och pappan ska ha tvingat henne ta mediciner hon inte ville ta. Britney Spears har också sagt att hennes pappa har använt hennes pengar.Det finns en rörelse som heter #FreeBritney som vuxit de sista åren. Det är Britney Spears fans som har krävt att hon ska bli fri. Britney Spears har också bett sin pappa om att låta henne bli fri.En domstol har undersökt om Britney Spears kan ta hand om sig själv. De har kommit fram till att hon har rätt till sitt eget liv. Nu är alltså Britney Spears 39 år och får bestämma själv över sitt liv.Britney Spears har tackat sina fans för stödet de gett henne.
”Ni räddade mitt liv till hundra procent”, säger hon i en video på sin Instagram.

Text av Catharina Sigala

Britney Spears är en känd artist från USA.
Hon blev populär redan
när hon var 16 år gammal.
Då släppte hon en låt som hette …Baby one more time.

 

Men när Britney Spears blev 26 år
mådde hon inte så bra.
Hon var psykiskt sjuk
och kunde inte ta hand om sig själv.

 

Därför fick hennes pappa
ta hand om henne och alla hennes pengar.

 

Men Britney Spears trivdes inte så bra
med att hennes pappa tog hand om henne.
Därför har hon velat bestämma över sitt eget liv igen.

 

För ett tag sedan undersökte en domstol
om Britney Spears ska få ta hand om sig själv igen.
De kom fram till att hon ska få det.

 

Britney Spears blev väldigt av det
och hon ville tacka sina fans.
Fansen har nämligen också
kämpat för att Britney Spears ska få ta hand om sig själv.
De startade en hashtag som hette #FreeBritney.
Det betyder ungefär fria Britney.