Inga fler tigrar i “Fångarna på fortet”

Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan och gåtställaren Suzanne Reuter.

Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan och gåtställaren Suzanne Reuter ska inte längre ha med vild djur i Fångarna på fortet. Foto: Gustav Hallén/TV4

Det blir en ny säsong av programmet Fångarna på fortet, men den här gången ska inga vilda djur vara med.I flera år har organisationer som arbetar med att skydda djur krävt att TV4 ska sluta ha med djur i Fångarna på fortet. Nu blir det alltså så.En av organisationen som arbetat för detta är World animal protection. De tycker att vilda djur inte ska vara med i ett modernt tv-program. Lina Dahl arbetar på World animal protection.

– Äntligen har produktionsbolaget insett att det är i otakt med tiden att använda djur som underhållningsobjekt. Det är en stor seger för djuren att de nu blir av med stressiga transporter, och små burar, skriver Lina Dahl på organisationens hemsida.Inga levande djur, så som ormar och spindlar, kommer vara med i programmet i framtiden. Tigrarna som har varit med kommer att gå i pension.


Fångarna på fortet har funnits i över 30 år. Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan har varit med i elva säsonger. Den nya säsongen blir den första någonsin utan vilda djur.

Fångarna på fortet är ett populärt tv-program.
I programmet ska deltagarna göra
olika svåra utmaningar.

 

I programmet är det ibland med djur.
Det finns till exempel några tigrar
som har varit med länge i programmet.

 

Men nu ska tigrarna gå i pension.
De ska alltså sluta vara med i programmet.

 

Många organisationer tycker det är dåligt
att tigrar och andra djur har varit med i programmet.

 

Till exempel tycker organisationen World animal protection
inte att man ska använda djur som underhållning.
Lina Dahl som jobbar på World animal protection
skriver att det är en stor seger för djuren
att tigrarna nu får gå i pension.