MFF ska spela mot världskända lag

MFF ska spela i Champions League

I höst ska MFF spela mot flera världskända fotbollslag i Champions League. Foto: UEFA

Förra veckan blev det klart att fotbollslaget MFF ska spela i Champions League i höst. Nu har det dessutom blivit bestämt vilka lag MFF ska möta.


Fotbollslaget MFF från Malmö vann allsvenskan förra året. Därför fick MFF chansen att få spela om att få vara med i Champions League.


I Champions League möts bra fotbollslag från olika länder i Europa. Lag som har vunnit Champions League tidigare år har till exempel varit det brittiska laget Chelsea och det spanska laget Real Madrid.


Förra veckan vann MFF mot det bulgariska laget Ludogorets. Då hade MFF vunnit så pass många kvalmatcher att de fick vara med i Champions League. Kvalmatcher är matcher som spelas för att tävla om att få vara med i en tävling. I det här fallet var tävlingen Champions League.


Innan Champions League börjar, drar de som arrangerar tävlingen lott om vilka lag som ska möta varandra.


Nu har de dragit lott. Det visade sig att MFF ska möta ganska svåra lag. Tidningen Aftonbladet intervjuade MFF:s sportdirektör Daniel Andersson efter lottningen.

– Det är svårt att hitta tuffare motstånd. Det kan man inte göra så mycket åt. Vi ser fram emot det mycket och ska göra sex bra matcher, säger Daniel Andersson.


Lagen som MFF ska möta är det brittiska laget Chelsea, det italienska laget Juventus och det ryska laget Zenit. Chelsea och Juventus har båda vunnit Champions League två gånger.


Inget svenskt lag har någonsin vunnit Champions League. MFF är det enda svenska lag som ens har varit nära att vinna. I slutet av 1970-talet kom nämligen MFF tvåa.  

MFF är ett svenskt fotbollslag.
De kommer från Malmö.
Förra veckan blev det klart
att MFF får vara med i Champions League.

 

Champions League är en turnering
med fotbollslag från hela Europa.
Bara de bästa lagen får vara med
i Champions League.

 

MFF lyckades kvala in sig till Champions League.
Det betyder att de vann många kvalmatcher.
Förra veckan vann MFF
mot det bulgariska laget Ludogorets.
Därför får de nu spela i Champions League.

 

Vilka lag MFF ska möta i Champions League
är också klart.
Det bestämdes med en lottdragning.
MFF ska möta tre väldigt bra lag.
Chelsea, Juventus och Zenit
är de lag som MFF ska möta i Champions League.