Det här är världens långsammaste däggdjur

Sengångaren är världens långsammaste djur

Visste du att sengångaren är världens långsammaste däggdjur?


Sengångare har inte bråttom, de kan ta en hel timme på sig för att röra sig en enda meter. Dessutom hör och ser de ganska dåligt. Men de har ett bra luktsinne. Sengångaren lever i regnskogen i Central- och Sydamerika. De lever uppe i träden och kommer bara ner till marken när de ska bajsa. Det gör de bara ungefär en gång i veckan.


Sengångare har långa klor som kan bli 10 centimeter långa. De är bra att ha när de klättrar bland träden i regnskogen. Även om sengångaren är långsam så kan den vara ganska snabb med sina tassar om den behöver försvara sig. 

Idag är det långsamhetens dag och nu har du lärt dig lite om världens långsammaste djur!

Text: Jennie Lindholm