Stor lästävling för fjärdeklassare

Två barn som läser böcker

En stor lästävling ska uppmuntra fjärdeklassare att läsa böcker. Foto: Unsplash.

Gillar du att läsa böcker? Om inte kanske det är dags att börja. I höst kan din klass vinna en klassresa till Vimmerby där författaren Astrid Lindgren kom ifrån.Flera av Sveriges förlag och försäljare av böcker har gått ihop för att göra en lästävling för alla barn som börjar fyran i höst. Den klass i Sverige som läser flest böcker i höst vinner. De tävlande får också träffa flera författare under tävlingens gång.Tävlingen är för fjärdeklassare eftersom många barn tappar intresset för böcker när de är omkring tio år.Den klass som läser flest böcker vinner en resa till Vimmerby i Småland. Där får klassen besöka nöjesparken Astrid Lindgrens värld och barndomshemmet där Astrid Lindgren växte upp.Årets tävlingsledare är Beppe Singer. Många barn nog känner igen honom från Barnkanalens vetenskapsprogram. MiniBladets läsare kanske har läst om Beppe Singer i vår Månadens kändis-serie. Annars kan du göra det här.

– En av de många anledningar till varför jag är så genuint uppspelt över att få vara med i det här projektet är att dessa giganter inom bokindustrin för en stund lägger konkurrensen åt sidan, gör gemensam sak, och går all in för att få fler barn att vilja läsa, säger Beppe Singer i ett pressmeddelande.Klasser som kommer på andra till femte plats vinner också priser. Vadå för priser, undrar du. Böcker, så klart!

Läs mer om hur du deltar i ”Den stora läsutmaningen” här.

I höst börjar en stor lästävling.
Tävlingen går ut på att de som går i fyran
ska läsa så många böcker som möjligt.
Den klass som läser flest böcker
vinner en resa till Vimmerby.

 

Många tappar intresset för att läsa
när de är ungefär 10 år.
Därför skapades denna tävling
för att uppmuntra barn att läsa mer.

 

Tävlingen kommer att ha en ledare.
Det är Beppe Singer.
Han brukar vara programledare i Barnkanalen.
Du kan läsa mer om honom här i Minibladet.