Biograferna öppnar igen

Popcorn på bio

Den 1 juni kan vi gå på Filmstadens biografer igen.

Filmstaden har 35 biografer i Sverige. Den 1 juni öppnar biograferna för max 50 personer.Folkhälsomyndigheten har sagt att vi kan samlas 50 personer inomhus från och med den 1 juni.Därför öppnar Filmstadens biografer samma datum. Biograferna har varit stängda sedan november förra året. 

– Vi har sett fram emot den här dagen då vi kan bekräfta att vi snart kommer att öppna våra biografer igen. Våra gäster har hela tiden gett oss sitt stöd och uttryckt sin kärlek för att se film på bio så vi vet att de har längtat lika mycket som vi, säger Helena Eklund. Hon är marknadschef på Filmstaden.Helena Eklund säger också att det ska kännas säkert för besökare att se på film. Därför kommer det vara tomma stolar mellan varje sällskap i salongen. Eftersom biografer runt om i världen varit stängda finns det fler premiärfilmer att visa än vanligt. Därför kommer du kunna välja på många olika filmer. Biljetterna till Filmstadens filmer släpps i dag, den 25 maj.Folkets bio har 19 biografer i landet. De har sagt att varje biograf själva får bestämma om de vill vara öppna eller ej. Till exempel är Zita i Stockholm och Panora i Malmö öppna, medan Hagabion i Göteborg är stängd.

Snart öppnar biograferna igen.
Folkhälsomyndigheten har sagt
att vi från och med den 1 juni
kan samlas 50 personer inomhus.
Därför kan biograferna öppna igen då.

 

Det är biografen som heter Filmstaden
som öppnar igen då.
De har 35 biografer i Sverige.

 

Helena Eklund jobbar på Filmstaden.
Hon säger att de har sett fram emot
att få öppna upp biograferna väldigt länge nu.

 

Det kommer finnas många filmer
att se när biograferna öppnar nästa vecka.
Och biljetterna till Filmstadens filmer
kan du köpa från och med den 25 maj, alltså idag.

 

Ett annat bio-företag som finns är Folkets bio.
De har 19 biografer i Sverige.
De har sagt att biograferna själva
får bestämma om de vill öppna.
Till exempel kommer Zita i Stockholm
och Panora i Malmö att öppna.