Barcelona vann damernas Champions League

Fotbollsklubben Barcelonas logga

Barcelonas damer vann över Chelsea med 4–0. Foto: Pixabay.

I helgen avgjordes damernas final i Champions League. Barcelona vann mot Chelsea med 4–0.Det blev många mål i finalen som spelades på Gamla Ullevi i Göteborg. Chelsea från London, England mötte Barcelona från Spanien.  Barcelona visade tidigt att de var det bättre laget. Redan i andra halvlek hade de tagit ledningen med 4–0. Det första målet kom faktiskt redan efter 34 sekunder.Men det är ändå inte det snabbaste finalmålet som gjorts i damernas Champions League. Marta Vieira da Silva har rekordet. Hon gjorde mål för Umeå efter bara tolv sekunder mot Frankfurt.Segern blev historisk för Barcelona. Det är den enda fotbollsklubben där både herrarna och damerna har Champions League-titlar.

I helgen var det final
i damernas Champions League.
Det är en liga för de bästa lagen
i hela Europa.

 

Finalen spelades mellan
det spanska laget Barcelona
och det engelska laget Chelsea.
Finalen slutade hela 4–0 till Barcelona.

 

Barcelona visade snabbt
att de ville vinna matchen.
De gjorde det första målet
redan efter 34 sekunder.

 

Barcelona är faktiskt det enda laget
som har vunnit Champions League
för både damer och herrar.