Veckans boktips: Tilly och bokvandrarna av Anna James

Veckans bokitps: tilly och bokvandrarna

Tänk om man kunde hoppa in i sin favoritbok eller kanske träffa huvudpersonen i en bok på riktigt! Hur skulle det kännas? Just detta händer faktiskt Tilly.

 

Tilly Blad älskar att läsa och bor med sin mormor och morfar i ett hus som även rymmer deras mysiga bokhandel. Tilly har höstlov och tillbringar mycket tid i bokhandeln när hon plötsligt springer på Anne på Grönkulla mellan hyllorna och sedan också Alice i Underlandet. Men hur är detta möjligt? När Tilly får följa med till både Grönkulla och Underlandet förstår hon att hon är en bokvandrare och ett riktigt äventyr börjar.

 

Tilly och bokvandrarna är första delen i den spännande serien om Den magiska bokhandeln.

 

Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek