Eurovision song contest ställs också in

The Mamas

The Mamas kommer att uppträda i "Sveriges 12:a".

Just nu är det många arrangemang som ställs in på grund av coronaviruset. Den senaste nyheten är att Eurovision song contest i Nederländerna inte blir av. Tävlingen skjuts fram till 2021.

 

Eurovision song contest skulle hållas i den nederländska staden Rotterdam 12–16 maj. Det är 65:e året som tävlingen hålls. Men nu är det alltså klart att det inte blir något i år. I stället ska tävlingen göras 2021.

”Vi är lika förtvivlade som dem att Eurovision song contest inte kan äga rum i maj, och vi vet att hela Eurovision-familjen världen över kommer att fortsätta sprida kärlek och stötta varandra i denna svåra tid”, skriver arrangörerna på Twitter.

 

Christer Björkman är chef för den svenska delen av Eurovision. Även han tycker det är tråkigt, samtidigt som han håller med om beslutet att ställa in.

– Med tanke på omständigheterna så är det ett både förståeligt och klokt beslut som tagits, säger han till Dagens Nyheter.

 

Sveriges tävlande bidrag är låten Move med The Mamas.
– Vi såg så otroligt mycket framemot att få representera Sverige med Move. Vi hoppas att folk fortsätter att lyssna på vår låt med budskapet att vi gemensamt kan förflytta berg, något som känns extra relevant i dag då alla måste ta ansvar och göra det rätta. För om vi hjälps åt i denna svåra tid kommer det också att resultera i något gott till slut, säger The Mamas till Expressen.

Eurovision song contest
skulle ha varit den 12 till 16 maj.
Men på grund av corona-viruset
ställs tävlingen in.

 

Det är inte det första stora evenmanget
som ställs in på grund av corona.
Tidigare i veckan ställdes också fotbolls-EM in.

 

Artisterna som skulle representera Sverige
i Eurovision heter The Mamas.
De säger att de såg mycket fram emot
att representera Sverige.
Men de säger också många ändå lyssnar på deras låt.

 

Eurovision song contest kommer istället vara
nästa år, alltså 2021.