Statsministern lovar mer pengar till Polisen

Två poliser står vid en polisbil.

Polisen ska få mer pengar nästa år. Det sa Stefan Löfvén igår. Foto av Polisen.

Polisen ska få mycket mer pengar än vanligt från regeringen. Det innebär att fler poliser kan anställas och att polisernas löner kan höjas.

 

Igår meddelade statsminister Stefan Löfvén att Polisen ska få mer pengar nästa år. Polisen ska få två miljarder kronor mer än vanligt. Det är 300 miljoner kronor mer än vad polisen själva bett om. Och det är den största satsningen som gjorts på polisen på sjutton år.

 

Stefan Löfvén vill att det ska bli tryggare i Sverige. Och för att det ska bli tryggare behöver Polisen få mer pengar för att kunna sköta sitt jobb bättre. Det har varit många skjutningar på sistone som skapat otrygghet bland människor. Dessutom klaras många brott aldrig upp för att Polisen saknar tid och folk till polisarbetet. Stefan Löfvén menar att människor är rädda att poliser inte ska hinna fram i tid när ett brott sker. Han tycker att situationen med Polisen måste bli bättre.

 

Polisförbundet är väldigt glada för beskedet. Polisförbundet har väntat länge på mer pengar eftersom de Polisen behövt mer pengar. Nu kan fler poliser anställas och poliserna kan äntligen få högre löner.

Polisen i Sverige ska få mer pengar.
Det sa statsminister Stefan Löfvén igår.
Polisen ska få två miljarder kronor
mer än vanligt, nästa år.

 

Det är en stor summa pengar
som Polisen ska få.
Med pengarna kan Polisen anställa
fler poliser och de kan få bättre lön.

 

Stefan Löfvén säger att
det ska bli tryggare i Sverige.
Alla som bor i Sverige ska vara säkra på
att Polisen gör sitt jobb bra.
Därför får Polisen mer pengar nästa år.