En lastbil körde på flera människor i Stockholm

I går hände det något hemskt i Stockholm. Någon körde på flera människor med en lastbil.   På fredag eftermiddag körde en lastbil på flera personer i Stockholm. Lastbilen körde in på Drottninggatan, som är en gata i centrala Stockholm där det nästan alltid är mycket folk. Lastbilen körde på flera människor och körde sen in i en affär. Flera människor blev skadade av lastbilen och några dog.   Polisen stängde av flera gator i Stockholm efter att lastbilen hade kört på människorna. Polisen ville se till så att allt var säkert och att ingen mer riskerade att bli skadad. Tunnelbanan och tågen slutade också gå ett tag.   Polisen är inte säkra än på vem som körde lastbilen. Men de tror att den som körde bilen ville skada människor med flit. Och det var därför lastbilen körde på många människor. När någon vill skada människor med flit kallas det för ett terrordåd. Just nu håller polisen på att undersöka om det var ett terrordåd eller inte.   Många var upprörda och ledsna efter det som hade hänt i Stockholm. Många skrev saker på sociala medier och många i Stockholm lämnade blommor på Drottninggatan. Om du är ledsen eller orolig eller har frågor om det som har hänt – prata med en vuxen!    

I går hände det något hemskt i Stockholm. Någon körde på flera människor med en lastbil.

 

På fredag eftermiddag körde en lastbil på flera personer i Stockholm. Lastbilen körde in på Drottninggatan, som är en gata i centrala Stockholm där det nästan alltid är mycket folk. Lastbilen körde på flera människor och körde sen in i en affär. Flera människor blev skadade av lastbilen och några dog.

 

Polisen stängde av flera gator i Stockholm efter att lastbilen hade kört på människorna. Polisen ville se till så att allt var säkert och att ingen mer riskerade att bli skadad. Tunnelbanan och tågen slutade också gå ett tag.

 

Polisen är inte säkra än på vem som körde lastbilen. Men de tror att den som körde bilen ville skada människor med flit. Och det var därför lastbilen körde på många människor. När någon vill skada människor med flit kallas det för ett terrordåd. Just nu håller polisen på att undersöka om det var ett terrordåd eller inte.

 

Många var upprörda och ledsna efter det som hade hänt i Stockholm. Många skrev saker på sociala medier och många i Stockholm lämnade blommor på Drottninggatan. Om du är ledsen eller orolig eller har frågor om det som har hänt – prata med en vuxen!

 

 

Den här nyheten finns bara på medelnivå.